Goede doelen - Studio Kontrabas
314
page-template-default,page,page-id-314,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Goede doelen

Dit jaar gaat Studio Kontrabas de strijd aan tegen kanker.
We kozen ervoor om de opbrengst eind december te verdelen over vier goede doelen die zich specifiek inzetten voor het kankeronderzoek en de ondersteuning voor patiënten en hun familie.

Kinderkankerfonds

Het Kinderkankerfonds, voluit Kinderkankerfonds VZW, is een Belgisch steunfonds, ontstaan in 1985 binnen de Kinderkankerafdeling van het Universitair Ziekenhuis te Gent op initiatief van doctor Yves Benoit.
Het Kinderkankerfonds neemt veel initiatieven om het lot van kinderen met kanker te verbeteren. Naast het bieden van materiële hulp in de vorm van speelgoed, televisies en dergelijke, is er de professionele hulp aan de kinderen en hun familie.
Daarnaast is er ook sinds 1992 het thuiszorgproject Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg En Rehabilitatie (KOESTER).

A touch of Rose

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, zakt de grond onder je voeten weg en valt de wereld rondom je stil. Hoe moet je verder met de angst of onzekerheid? Hoe kan je de zware periode van de behandeling doorkomen?
‘A touch of Rose’ kan een belangrijke aanvulling betekenen op de klassieke medische therapie om er zo voor te zorgen dat de patiënt en zijn of haar familie die met kanker geconfronteerd worden, hier extra kracht kunnen uit putten om de strijd ten volle aan te gaan of zo goed mogelijk verder te leven met deze ziekte.

De stichting tegen kanker

Stichting tegen Kanker geeft onderzoekers een duwtje in de rug. Dankzij hun werk worden de kansen op genezing steeds groter. Dat is dan ook de reden waarom ze het geld hoofdzakelijk in wetenschappelijk onderzoek steken.
De stichting begeleidt de patiënten en hun familie en biedt betrouwbare en duidelijke informatie aan.
De Stichting tegen Kanker is begaan met ieders gezondheid. Op basis van wetenschappelijk ondersteunde informatie wordt iedereen aangemoedigd om gezond te leven. Preventie en opsporing zijn dan ook belangrijke prioriteiten.
Daarnaast pleit de Stichting tegen Kanker voor een beter beleid inzake volksgezondheid. Ze stimuleren en helpen de overheid om altijd meer en beter te doen in de strijd tegen kanker.

Prinses Harte

Op 14 januari 2013 stierf Harte aan de gevolgen van een erg agressieve hersentumor. Ze was net 6 jaar geworden. Tijdens de 4 weken die Harte in het ziekenhuis verbleef, merkten de ouders het belang op van een aangename ziekenhuisomgeving: voorlees- en spelletjesjuf, muziektherapie, de speelkamer… Het was de aanleiding voor de opstart van de vzw.
Vzw Prinses Harte ontwikkelt kleurrijke ‘verwenpakketten’: ridders- en prinsessenpakketten. Zo’n pakket bevat een aantal vaste onderdelen zoals een ridder- of prinsessenpop, een mutsje, een muziekknuffel, etc.